top of page

Beaujolais Nouveau - det første rødvinslippet i 2025

tor. 20. nov.

|

Gamlebyen

Torsdag 20 november slippes den første vinen fra 2025. Hvordan smaker den og hvordan lages den? Sommelier Håkon Fensbekk guider oss igjennom årets Beaujolalis slipp. Pris 490,-

Beaujolais Nouveau - det første rødvinslippet i 2025
Beaujolais Nouveau - det første rødvinslippet i 2025

Tid og sted

20. nov. 2025, 19:00 – 21:00

Gamlebyen, Torvgaten 61, 1632 Gamle Fredrikstad, Norge

Om arrangementet

Årgang er kanskje ikke er det viktigste ved beaujolais nouveau. Men den mer seriøse måten nouveau i dag lages på, gir også årgangen mer å si for stil og kvalitet. 2024 var en kald og våt årgang. De fleste vinene som kom i fjor hadde noe umodent, stilkete ved seg.

2025 er på papiret en bedre årgang. Selv om det var både hagl, styrtregn og tørke, ble kvaliteten etter sigende god. Mengden vin derimot er en del ned, Noen produsenter fikk redusert avlingen med over 30 prosent. Galleriet vinbar har noen overliggere fra 2024 som vi skal sammenlinge med årets vin. Sommelier Håkon Fensbekk guider oss igjennom, årets beaujolais nouveau viner og forteller om alt vi bør vite. Vinmonopolet tar inn rundt 60 viner, vi smaker ikke på alle, men de beste fra i år.

Del dette arrangementet

bottom of page